معرفی ارز دیجیتال بایننس کوین

وقتی یک ارز دیجیتال پلتفرم صرافی مخصوص خود را داشته باشد چه اتفاقی می‌افتد؟ بله، در مورد ارز دیجیتال معروف و معتبری صحبت می‌کنیم که غالب سرمایه‌گذاران رمز ارزها با آن آشنا هستند: «بایننس کوین» (Binance Coin). این کریپتو که هم‌زمان با پلتفرم مبادلات بایننس ایجاد شده است، مزایای قابل توجهی دارد. ارز دیجیتال بایننس کوین چیست؟ چه هدفی دارد؟ رابطه‌ی آن با پلتفرم صرافی بایننس چیست؟ به همه‌ی این‌ها در ادامه‌ی این متن می‌پردازیم.

بایننس کوین، ارز دیجیتال محصول بزرگ‌ترین پلتفرم مبادلات کریپتوکارنسی است. بایننس کوین (BNB) یک ارز رمزنگاری شده است که می‌تواند برای تجارت و پرداخت هزینه در صرافی ارز دیجیتال بایننس استفاده شود. صرافی بایننس از ژانویه ۲۰۱۸ بزرگ‌ترین صرافی ارزهای دیجیتال در جهان است که بیش از ۱.۴ میلیون تراکنش در ثانیه را تسهیل می کند.

این کوین مزایای زیادی دارد که باعث شده سرمایه‌گذاران زیادی را به خود جذب کند. برای اینکه تعریف دقیق و روشنی از بایننس کوین (BNB) به‌دست بیاورید، ابتدا باید با مفهوم بلاک چین بیشتر آشنا شویم. باید توجه داشته باشید که ارزهای دیجیتال غالباً توسط یک مؤسسه اداره نمی‌شوند؛ بلکه به لطف جامعه‌شان کار می‌کنند، جامعه‌ای که با نیروی محاسباتی خود، تمام تراکنش‌ها و اطلاعات مربوط به ارز دیجیتال را روی شبکه‌ای به نام بلاک چین پشتیبانی می‌کند.

 

بلاک چین چیست؟ در این مقاله در مورد بلاک چین بیشتر بخوانید.

 

این ارزی است که زمانی بر پایه شبکه اتریوم در قالب توکن‌های ERC20 ساخته شده بود. بایننس کوین کاهش کارمزد را در پلتفرم صرافی بایننس تضمین می کند. هم‌چنین لازم به ذکر است که از سیر تکاملی برخوردار است. به‌علاوه، این ارز دیجیتال کاربردهای بسیار دیگری نیز دارد: چه در پرداخت کارمزد تراکنش در بایننس، چه فروش دارایی‌های دیجیتال (توکن) میزبانی شده در بایننس لانچ پد، چه صرفاً برای بررسی و تحقیق در مورد فناوری‌های جدید، BNB یک ارز دیجیتال بسیار مفید است.

بایننس کوین کاهش کارمزد بایننس را به‌عنوان هدف اصلی خود در نظر گرفته است؛ اما با گذشت زمان، سودمندی بایننس کوین چند برابر شد.

به‌عنوان مثال، بایننس کوین (BNB) را مانند بیت کوین و سایر ارزهای الکترونیکی، می‌توان برای خرید چندین کالا و خدمات (از وعده‌های غذایی گرفته تا خانه) استفاده کرد. حتی این امکان وجود دارد که بایننس کوین خود را به خیریه بایننس اهدا کنید تا به محروم‌ترین افراد کمک کنید.

اهداف بایننس کوین (BNB)

بایننس کوین با اهداف کاملاً مشخص طراحی شده است. هدف اصلی این ارز دیجیتال، اول از همه اعطای تخفیف در کارمزدها است. این مورد برای کارمزد تراکنش، کارمزد برداشت و سایر موارد کاربرد دارد. اعمال این تخفیف‌ها به پلتفرم مبادله‌ی ارتقاءیافته ای که از آن سرچشمه می گیرد، کمک زیادی کرده است.

کاربران بایننس کوین از تخفیف در کارمزد تراکنش در صرافی بایننس به‌عنوان مشوق برخوردار می‌شوند. البته باید به یاد داشته باشیم که تخفیف‌های اعطایی بایننس کوین تا سال پنجم سال‌به‌سال کاهش می‌یابد. در سال اول، تخفیف کارمزد ۵۰ درصد بود. در سال دوم به ۲۵ درصد کاهش یافت. در نهایت، از ژوئیه‌ی ۲۰۲۱، که وارد پنجمین سال شدیم، این انتظار وجود داشت که شاهد کاهش بیشتری نباشیم.

تاریخچه بایننس کوین

بایننس کوین ارز دیجیتالی است که توسط صرافی بایننس منتشر شده، و با نماد BNB معامله می‌شود. «بایننس اکسچینج» از ژوئن ۲۰۲۱،  به بزرگترین صرافی ارزهای دیجیتال در جهان تبدیل شده است که بیش از ۱.۴ میلیون تراکنش در ثانیه را پشتیبانی می‌کند.

ارز دیجیتال بایننس کوین (BNB) در سال ۲۰۱۷ هم‌زمان با پلتفرم صرافی بایننس به‌عنوان بخشی از برنامه‌ی جمع‌آوری کمک مالی ایجاد شد. بایننس که در آن زمان یک استارت‌آپ بود، عرضه‌ی اولیه‌ی کوین (ICO) خود را راه‌اندازی کرد. سرمایه‌گذاران پول خود را با بایننس کوین مبادله کردند. هدف اصلی بایننس کوین بهره‌مندی از کاهش کمیسیون تراکنش‌های انجام‌شده در پلتفرم است. بایننس کوین از زمان پیدایش خود همواره سرمایه‌گذاران را جذب کرده و به رشد آن کمک کرده است.

این کوین در زمان راه‌اندازی، روی بلاکچین اتریوم با توکن ERC-20 مستقر شد، بلاک چینی که به دلیل تطبیق‌پذیری تحسین‌برانگیز است؛ اما بایننس کوین پس از مدتی به بلاکچین خود صرفی بایننس مهاجرت کرده است.

رمز ارز بایننس کوین در ابتدا به‌عنوان یک توکن کاربردی برای کارمزدهای معاملاتی صرافی بایننس با تخفیف ایجاد شد؛ اما در طول زمان کاربردهای آن به برنامه‌های متعددی از جمله پرداخت هزینه‌ي تراکنش (در زنجیره بایننس)، رزرو سفر، سرگرمی، خدمات آنلاین و خدمات مالی گسترش یافته است.

قیمت بایننس کوین (BNB) در ابتدای سال ۲۰۱۹، در عرض چند ماه از ۶ دلار به ۳۸ دلار افزایش یافت؛ در حالی که در آغاز سال ۲۰۲۰، این رمز ارز از ۱۵ دلار به ۲۵ دلار  (یعنی حدود ۶۶ درصد) افزایش قیمت داد.

ارزش بازار بایننس در زمان نگارش این مقاله به بیش از ۵۶ میلیارد دلار رسیده، و از نظر ارزش بازار تنها پس از ارزهای بیت کوین، اتریوم و تتر قرار دارد.

ویژگی های بایننس کوین

مشخصات و ویژگی‌های بایننس کوین را می‌توان به دو گروه عمومی و مشترک با سایر رمز ارزها، و ویژگی‌های منحصربه‌فرد تقسیم کرد. لیست این ویژگی‌ها را در ادامه مشاهده می‌کنیم.

  • در هر دوره‌ی سه‌ماهه، بایننس یک‌پنجم سود خود را برای بازخرید و نابودی دائمی یا «سوزاندن» بایننس کوین‌هایی که در خزانه‌ی خود نگه می‌دارد، استفاده می‌کند.
  • BNB را می‌توان با سایر ارزهای دیجیتال مانند بیت کوین، اتریوم، لایت کوین و غیره مبادله یا معامله کرد.
  • بایننس کوین با افزایش ارزشی که طی چند سال اخیر داشته، قطعاً تاکنون چند میلیونر به جهان اضافه کرده است، و با نوسانات فعلی خود، احتمالاً چند میلیونر دیگر نیز به‌وجود خواهد آورد.
  • علاوه بر این، با داشتن عرضه‌ی محدود توکن (۲۰۰ میلیون کوین)، ارزش BNB احتمالاً بیش‌تر از این هم افزایش می‌یابد، زیرا کمبود کوین باعث رشد قیمت کریپتو می‌شود.
  • پرداخت‌های کارت اعتباری: BNB می‌تواند یکی از اشکال پرداخت صورت‌حساب‌های کارت اعتباری کریپتو در Crypto.com باشد.
  • پردازش پرداخت: بازرگانان و فروشندگان می توانند بایننس کوین (BNB) را به‌عنوان یک وسیله‌ي پرداخت برای مشتریان ارائه دهند، و انعطاف‌پذیری بیشتری در روش‌های پرداخت داشته باشند.
  • رزرو ترتیبات سفر: از BNB می توان برای رزرو هتل و پرواز در وبسایت‌های منتخب استفاده کرد.
  • سرگرمی: از پرداخت هدایای مجازی گرفته تا خرید بلیط لاتاری، از BNB می‌توان اهداف مختلفی را در فضای سرگرمی انتظار داشت.
  • سرمایه گذاری: چندین پلتفرم وجود دارد که به سرمایه‌گذاران اجازه می‌دهد تا با استفاده از بایننس کوین در سهام، ETF و سایر دارایی‌ها سرمایه‌گذاری کنند.
  • وام و نقل و انتقالات: BNB می تواند به‌عنوان وثیقه برای وام در پلتفرم‌های خاص استفاده شود. همچنین، اپلیکیشن‌هایی وجود دارند که به کاربران اجازه می‌دهند صورت‌حساب‌ها را تقسیم کنند و از طریق بایننس کوین به دوستان و خانواده پرداخت نمایند.

مزایای بایننس کوین نسبت به رمز ارزهای دیگر

هر کدام از رمز ارزها و کوین‌های مجازی، به دلیل ویژگی‌ها و کاربردهای متفاوتشان، مزیت‌هایی نسبت به یک‌دیگر دارند. در این‌جا به مزیت‌های بایننس کوین نسبت به ارزهای دیجیتال دیگر می‌پردازیم.

  • بایننس کوین از زمان ایجاد خود به دلیل مزایای فراوانی که دارد، پیشرفت بسیار خوبی را تجربه کرده است؛ و تصادفی نیست که معامله‌گران به این ارز دیجیتال علاقه‌ي روزافزونی دارند. یکی از نقاط قوت این کتاب‌خانه‌ی سایبری، کاهش کارمزد تراکنش ها و ارزش آن است.
  • ویزا کارت بایننس هنگام انجام تراکنش، کوین‌های دارندگان BNB را به ارز فیات تبدیل می‌کند. این کار عملاً BNB را در هر مکانی قابل استفاده کرده و می‌تواند به‌طور جدی پذیرش آن را افزایش دهد.
  • بایننس کوین را می‌توان با سایر ارزهای دیجیتال در صرافی‌های مختلف، بسته به محدودیت‌های تعیین‌شده توسط صرافی، معامله کرد.
  • به لطف محبوبیت Binance، BNB در بین بهترین ارزهای دیجیتال در CoinMarketCap به جایگاه ثابتی رسیده است. در طول دوره‌ی صعودی ۲۰۲۱، BNB تا پیش از آن که تتر از آن عبور کند، سومین کوین بزرگ در جهان بعد از بیت‌کوین و اتریوم بود.
  • بایننس یک شرکت با رشد بالا و بزرگترین صرافی رمزنگاری با بیشترین جفت ارزهای دیجیتال موجود است؛ پس جای تعجب نیست که این توکن از شراکت های مختلف، از جمله Uplive - یکی از بزرگترین پلتفرم های سرگرمی ویدیویی اجتماعی – پشتیبانی شده است.
  • وقتی بایننس کوین مبادله می‌کنید، هیچ هزینه‌ای پرداخت نمی‌کنید. می‌توانید از BNB در تراکنش‌های خود برای به دست آوردن سایر ارزهای دیجیتال استفاده کنید که هزینه تراکنش ها را کاهش می دهد. علاوه بر این، می‌توان از این ارز به‌عنوان یک کوین به جای بیت کوین استفاده کرد. علاوه بر این، بایننس پلتفرم ساده و آسان برای استفاده‌ی کاربر دارد.
  • بایننس کوین یکی از بهترین توکن‌های کاربردی در سال ۲۰۲۱ بوده است. در حالی که این توکن را می‌توان برای تجارت و پرداخت هزینه در صرافی بایننس استفاده کرد، باید یادآوری کنیم که BNB می‌تواند فراتر از اکوسیستم بایننس هم استفاده شود. این ارز دیجیتال می‌تواند برای روش‌های پرداخت در سرویس‌های مختلف، از جمله صورت‌حساب‌های کارت رمزنگاری اعتباری، خریدهای آنلاین، مسافرت، سرگرمی و مبادلات پولی هم مورد استفاده قرار گیرد.
  • سوزاندن کوین‌ها یک ویژگی ضروری BNB برای اطمینان از رشد و ثبات خود است. بایننس ۲۰ درصد از سود خود را برای دریافت توکن‌های BNB استفاده می کند و آن‌ها را می‌سوزاند تا کل عرضه را کاهش دهد. هدف از این کار این است که تنها ۱۰۰ میلیون کوین (یا ۵۰ درصد از کل عرضه) باقی بماند. این روش کاهش تورم ممکن است منجر به افزایش قیمت‌ها در طول زمان شود، که به سرمایه‌گذاران در حدس و گمان قیمت در طول زمان نیز کمک می‌کند.
  • بایننس تراکنش‌های سریع و کارمزدهای پایین ارائه می‌دهد. بایننس سریع‌ترین تراکنش‌ها و برخی از پایین ترین کارمزدهای تراکنش در صنعت ارزهای دیجیتال را ارائه می دهد - کارمزد ۰.۱٪ برای همه معامله‌گران. علاوه بر این، در بلاکچین ارزهای دیجیتال، هزینه و سرعت به‌طور معمول با هم نسبت عکس دارند. اگر یک بلاکچین درگیر تعداد بسیار زیادی از تراکنش‌ها باشد، معمولاً به این معنی است که کارمزد تراکنش‌های آن نیز نیز افزایش می‌یابد. در همین رابطه توجه داشته باشید که از نظر تئوری، بایننس می‌تواند تا ۱.۴ میلیون تراکنش در ثانیه را پردازش کند. علاوه بر این، بایننس به معامله‌گران معمولی اجازه می‌دهد تا جوایزی را ببرند (که این عمل مطمئناً مردم را به استفاده از این پلتفرم علاقه‌مند می‌کند).

معایب بایننس کوین نسبت به رمز ارزهای دیگر

البته هر کدام از ارزهای دیجیتال نسبت به رمز ارزهای دیگر معایب و کاستی‌هایی نیز دارند. موارد زیر را می‌توان به‌عنوان نقایص بایننس کوین نسبت به کریپتو های دیگر در نظر گرفت.

  • بایننس کوین یک ارز دیجیتال بی‌ثبات است. البته، همگی می‌دانیم که صنعت ارزهای دیجیتال بسیار نوظهور است؛ بنابراین رویدادهی  مختلف می‌تواند روی آن اثرات منفی داشته باشد و ثبات قیمت ارز را بر هم بزند. بنابراین بی‌ثباتی در این بخش موضوعی است که باید در نظر گرفته شود.
  • بایننس کوین به شدت متمرکز است. بایننس یک شرکت است، نه گروهی از سایبرپانک‌ها که می‌خواهند جهان را از شر بانک‌ها آزاد کنند. هدف آن‌ها کسب درآمد از بازار ارزهای دیجیتال است. و بنابراین، جای تعجب نیست که BNB به شدت متمرکز است. این اتفاق از طریق کنترل عظیمی که بایننس بر روی کوین خود دارد صورت می‌گیرد. بر اساس داده‌های جمع‌آوری‌شده توسط Etherscan، بیش از ۸۰ درصد از توکن‌های BNB در چندین کیف پول در اختیار خود بایننس است.
  • تنظیم‌کننده‌ها در سراسر جهان می‌خواهند «بایننس» را از بین ببرند. سال‌ها این نگرانی وجود داشت که در نهایت رگولاتورها تلاش کنند بایننس را از بین ببرند، و به نظر می‌رسد سال ۲۰۲۱ می‌تواند همان سال باشد. رگولاتورها در چندین کشور از جمله بریتانیا، تایلند، ژاپن، آلمان، مالت، و استان انتاریو کانادا به اتهام نداشتن مجوز فعالیت در حوزه‌ی ارزهای دیجیتال، عدم نظارت بر فعالیت‌ها، و عدم رعایت کمیسیون اراق بهادار، به‌دنبال کاهش فعالیت بایننس هستند
  • بایننس یک هدف اصلی برای حملات سایبری است. بایننس یک هدف وسوسه‌انگیز برای مهاجمان سایبری است. در مارس ۲۰۱۸، یک تلاش ناموفق برای خاموش کردن و هک سیستم انجام شد که منجر به توسعه‌ی برنامه‌ی جایزه‌ی هکر بایننس شد. با وجود آن که بایننس ۲۵۰۰۰۰ دلار برای اطلاعات در مورد هکرها پیشنهاد داد، باز هم در می ۲۰۱۹ حمله‌ی دیگری اتفاق افتاد و منجر به از دست دادن حدود ۷۰۰۰ بیت کوین (معادل ۴۰ میلیون دلار در آن زمان) شد.
  • بایننس یک صرافی CeFi را در دنیای DeFi اجرا می‌کند. همان‌طور که قبل‌تر گفتیم، پروتکل‌های وام‌دهی و معاملات غیر متمرکز هم‌چنان در حال رشد هستند، به همین دلیل به نظر می‌رسد موقعیت بایننس به‌عنوان یک عرضه‌کننده‌ی متمرکز ارز دیجیتال در دنیای ارزهای غیر متمرکز، رو به تزلزل برود.